our PASSION, onze passie

Al sinsds 2005 zwerven we tijdens onze vakanties rond in Europa. Samen met Willem zijn we in Zweden, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, Belgie, Frankrijk, Spanje, Italie, Croatie en Tsjechie geweest. Alle kleuren pech hebben we ook gehad dus inmiddels kennen we de zwakke plekjes en houden we die in de gaten.

Reviving Willem en ook de passie

In 2017 stonden we op het punt om Willem te verkopen, omdat we hem als gezin ontgroeid waren. Inmiddels waren we namelijk begonnen met het wat verder weg reizen om nieuwe culturen te ontdekken. Maar toch bleven we verknocht aan ons bussie en de zomer was geen zomer als we niet in Willem wakker waren geworden. Dus besloten we hem maar weer eens onder handen te nemen. We hadden Willem zijn oranje kleur al in 2006 gegeven en de cockpit een aantal jaren later van binnen behandeld. Maar nu moest het echte werk: alle ramen eruit en het witte aanpakken.

Wat een klus was dat, maar wat een voldoening gaf het. Zelden is Mart zo blij geweest als toen het (zelf uitgevoerde) lakwerk gereed was en het resultaat zo mooi was. Samen met Mirte alle ruiten en rubbers weer gemonteerd en voila. Willem was weer revived en zo ook de passie voor dit stukje nostalgie.

Willem in de verhuur

Daar bleef het niet bij. Doordat Willem zo fonkelde, kregen we steeds vaker de vraag of we hem wilden verhuren. In eerste instantie zagen we dat niet zitten omdat dat veel tijd en aandacht vergt. Echter, doordat we het steeds leuker vonden om projecten uit te kiezen bij Wakibi en daardoor een enorme feelgood kregen, kwamen we op het idee om eea te combineren. Social Wheels was geboren. Hoe vet om je eigen passie te combineren met social impact en daarmee ook nog eens je gasten helemaal blij maken.

En toen was Wickie er

In de zomer 2021 ging Willem dan ook voor het eerst weg. Nog een beetje onwennig en vol zorgen, maar gelukkig hadden we het getroffen met onze eerste huurders André en Anita. In een roze wolk kwamen ze terug van hun roadtrip. Tot over hun oren verliefd op elkaar en op ons busje. André kon eigenlijk geen afscheid nemen en wilde hem heeeel graag overnemen. Dat konden we niet over ons hart verkrijgen, maar we wilden André wil helpen aan zijn eigen bus. Na een half jaar kriskras door Nederland gereden te hebben vonden we er 2. Je raad het al: 1 voor André (James) en 1 voor ons (Wickie).

Woezel de perfecte ontstresser voor Mart

In de winter van 2021 hebben we Wickie geprepareerd voor zijn eerste seizoen en hebben we hem online gezet. De hele zomer waren ze op pad. Zo veel zelfs, dat Mart er stress van kreeg. En jawel - er moest een reserve bus komen. Na flink zoekwerk kwam ineens Woezel online en waren we allebei overtuigd dat dat de onze zou worden. En zo gezegd zo gedaan. Nadat we Woezel geprepareerd hadden en een half seizoen gewacht te hebben op het eerste pechgeval, wat gelukig uitbleef, zijn we dan toch gezwicht om ook Woezel vrij te geven voor verhuur.