Their FUTURE, hun TOEKOMST

Voor ons is veel normaal en we zijn ons dat er nauwelijks van bewust. Vers water uit de kraan, een warme douche, lekker eten en drinken in de koelkast, warme kleren om te dragen en natuurlijk een dak boven ons hoofd. Het is voor ons vanzelfsprekend, maar lang niet voor iedereen in de wereld.

Voedingsbodem voor ondernemerschap

Stel je nu eens voor dat je in zo'n andere wereld leeft waarin de basis behoeften je al een flink deel van je tijd, geld en energie kost. Dan is het lastig om voor jezelf een goed bestaan op te bouwen. Desondanks is er een legioen aan mensen die dat voor lief (moeten) nemen en daar bovenop willen werken aan een beter bestaan. Een carrière naar een beter inkomen ligt vaak niet voor het oprapen, dus zijn deze mensen aan zichzelf overgeleverd. Een enorme voedingsbodem voor ondernemerschap, welke enkel een klein beetje financiering vereist om tot wasdom te komen. Maar laat daar nu het probleem liggen.

KIVA

Vele ondernemers in de dop werden zo de deur gewezen door financiële instellingen omdat geld schaars en duur was en de verdiensten van de aspirant ondernemers te laag. Om dit op te lossen is de internationale microkrediet organisatie KIVA opgericht om dergelijke banken en daarmee hun lokale ondernemers te faciliteren met zeer goedkope leningen. Dit kapitaal wordt niet op de kapitaalmarkt geleend (is te duur) maar via particuliere en zakelijke crowdfunding. Middels het accrediteren van de lokale banken wordt terugbetaling in 97% van de gevallen geborgd.

Wakibi

In Nederland wordt de fondsenwerving voor KIVA georganiseerd door Wakibi. Achter Wakibi staat een enthousiast team van ervaren professionals die belangeloos hun expertise en tijd beschikbaar stellen om in Nederland fondsen te verwerven. Inmiddels bestaat KIVA 10 jaar en hebben ze ruim 10.000.000 euro aan financieringen weten te bewerkstelligen.

Social Wheels

Inmiddels zijn wij ook sinds 2018 lid van Wakibi en hebben we ruim 500 project participaties lopen. Een projectparticipate kun je al doen met een inleg vanaf 27 euro en wij starten bij elke dag dat onze auto's op pad zijn een nieuwe participatie. Daarnaast starten we een nieuwe project participatie indien we voldoende saldo hebben van de terugbetalingen. Inmiddels starten we hierdoor maandelijks 10 a 20 projecten omdat 99% van de projecten keurig terugbetaald. Dit is dus echt een Social Wheel geworden waar we enorm blij van en trots op zijn.

Elke participatie helpt niet alleen de ondernemer zelf, maar daarmee ook zijn gezin - gemiddeld 5 personen. Als je daarnaast beseft dat je in deze landen met een euro een koopkracht hebt van 7-10 euro, dan begrijp je hoeveel impact zo'n klein bedrag kan hebben.

Meedoen?

Dat kan heel gemakkelijk. Ga naar de website van Wakibi en maak een account aan en begin met je project te selecteren. Als je het leuk vindt jouw social initiatief mee te laten tellen met Social Wheels, word dan lid van ons team. Dit doe je door dit in te stellen in je Wakibi profiel. Dat zouden we te gek vinden.